habergüncel haberMakine Mühendisleri Odası: Mağusa Devlet Hastahanesi vizesiz ve denetimsiz binalara bir örnektir
yazarın tüm yazıları:

Makine Mühendisleri Odası: Mağusa Devlet Hastahanesi vizesiz ve denetimsiz binalara bir örnektir

Yeniçağ podcastını dinleyin

Mağusa’da, ihale bedelinin çok üzerinde bir fiyatla inşası tamamlanan ve 3 yıl gibi kısa bir süre içerisinde sorunlarla boğuşan hastanenin inşasında suç işlendiği bildirildi.

Makine Mühendisleri Odası Başkanı Emir Taşçıoğlu, konuyla ilgili açıklamasında, Mağusa Hastanesi’nin vizesiz ve denetimsiz binaların en son ve en canlı örneği olduğunu belirtti. Taşçıoğlu “Mekanik projesi vize denetiminden geçmiş olsaydı, bugün halkın birikimleri çar-çur edilmemiş olacaktı” dedi.

Konu ile ilgili açıklamanın tamamı şöyle:

Hizmete girmesinin üzerinden henüz 3 yıl geçmeden, Mağusa Devlet Hastahanesi yine sorunlarla boğuşuyor. Geçtiğimiz günlerde bir gazetemizde yer alan habere göre hastahanedeki “paslı su” sorunu nedeniyle 88 bin euro harcanarak çürüdüğü iddia edilen su boruları değiştiriliyor.

Öncelikle belirtmemiz gerekir ki Mağusa Devlet Hastahanesi’nin ne mekanik tesisat projesi (ısıtma-soğutma-havalandırma, temiz ve atık su), ne LPG tesisatı projesi ne de asansör uygulama projesi odamızın vize denetiminden geçmemiş ve vizesiz olarak uygulanmıştır. Bu durum KTMMOB Yasasının 39. maddesine göre suç teşkil etmekte olup, vizesiz ve denetimsiz uygulamaların en son ve canlı bir örneğini teşkil etmektedir.

Üç yıl gibi kısa bir sürede her tarafı dökülür hale gelen hastahanede son olarak da su borularının çürüdüğü iddia edildi. Üstelik de iki yıl önce bir şirkete 140 bin TL ödenerek bakım-onarım hizmeti satın alındıktan sonra… Musluklardan akan paslı suyun sebebinin borulardaki çürüme olduğu belirtiliyor. Profesyonel bakım hizmeti alınan bir yerde bu çürüme nasıl meydana gelebilir? Bu husus herhangi bir bilirkişi raporu ile tesbit edildi mi? Gerçekten borular çürüdüyse sebebi nedir? Boruları değiştirmek sorunu çözecek mi? Bu soruların maalesef net yanıtı yok. Uygulamadan önce mekanik proje vize denetiminden geçmediği gibi, yetersiz bakımdan kaynaklanan mekanik arızaların tesbiti için dahi KTMMOB kanalıyla odamızdan bilirkişi raporu talep edilmemiştir.

Geçmiş dönemde ayda 140 bin TL ödenerek alınan bakım-onarım hizmeti şimdilerde dönemde ayda 55 bin TL ödenerek yapılabiliyor. Vize uygulamasını gereksiz ve külfet diye niteleyenler bu örneğe ibretle bakmalıdırlar. Mağusa Devlet Hastahanesi’nin mekanik projesi vize denetiminden geçmiş olsaydı, bugün halkın birikimleri çarçur edilmemiş olacaktı.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
351AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin