habergüncel haberBARIŞ ŞARKILARINA DEVAM EDECEK
yazarın tüm yazıları:

BARIŞ ŞARKILARINA DEVAM EDECEK

Yeniçağ podcastını dinleyin

Irkçılığa ve ayrımcılığa karşı her yıl Larnaka’da yapılan Rainbow Festivali’nde bıçaklanan Sertunç Akdoğu, halen tedavi gördüğü Larnaka Devlet Hastanesi’ndeki odasında, yaşadıklarını Havadis’e anlattı. Akdoğu, yaşadığı korku dolu anlara rağmen, barış mesajları vermekten kaçınmadı. “Bizim savaşımız müziklerledir” diye konuşan Akdoğu, barış şarkıları söylemeye devam edeceklerini belirtti. “Ne olursa olsun biz bildiğimiz yolda, barış yolunda yürüyeceğiz” diye konuşan Akdoğu, radikal grupların bilinçsiz davranışları sonucu insanların incindiğine vurgu yaptı. Akdoğu, böyle olması durumunda da toplumlararası düşmanlık tohumlarının ekileceğine dikkat çekerek, “Aradaki iletişimi artırarak birbirimizi keşfetmemiz lazım” diye konuştu. Yaşanan bu olay sonrası birçok örgüt de kınama mesajı yayımladı. PEO ve DEV-İŞ, hoşgörüsüzlüğü, yabancı düşmanlığını ve ırkçılığı besleyen bu tür davranışların, anlayışların toplumun bütünü için tehlikeli olduğunu belirtti. BKP Genel Sekreteri İzzet İzcan da yaptığı yazılı açıklamada, KEA (Helen Direniş Hareketi) Üyesi milliyetçi ve fanatik Kıbrıslı Rumların, festival alanını basarak katılımcılara saldırmasını kınadı. Kıbrıs Helenizm anlayışı etrafında örgütlenen faşistlerin saldırıları sonucu Akdoğu’nun bıçaklanması, bir diğer vatandaşın ciddi şekilde darp edilmesini kabul edilemez düşmanca bir hareket olarak yorumlayan BKP Genel Sekreteri İzzet İzcan, Rum Lider Dimitris Hristofyas’a çağrıda bulunarak sorumluların şiddetle cezalandırılmasını talep etti. Baraka Kültür Merkezi ve Sol Anahtarı Müzik Grubu adına açıklama yapan Başak Önel de yaşananları kınadı. Önel, “Faşizme ve ırkçılığa karşı eşitliği savunan böylesi onurlu bir organizasyona yapılan bu planlı saldırı kabul edilemez! Kıbrıs’ın güneyinde her geçen gün daha fazla göze batmaya başlayan faşist harekete dur demeli ve bunun için mücadele eden Kıbrıslı Elen yoldaşlarımızın yanında olmalıyız” dedi.

“Irkçı grup, festival alanına yürüdü”

Festival alanına saat 18.30’da gittiklerini anlatan Sertunç Akdoğu, yaklaşık yarım saat sonra ırkçı grubun yürüyüş yapmaya başladığını söyledi. Daha sonra kalabalığın festival alanına doğru yürüyüşe geçtiğini ifade eden Akdoğu, festivale destek vermek için gelen insanlardan bir grubun, ırkçıların yürüdüğü yola oturarak yolu kapattığını belirtti. Akdoğu bunun üzerine gelişen olayları şöyle anlattı: “Irkçıların geçişlerini engellemek için yola oturdular. İki grubun arasında polis de vardı. Polislerin sayısı çok azdı. Polis herhangi bir olayın gelişmemesi için iki grubun arasında durdu. Sağcı grup, polis barikatını zorlayarak ilerledi. İki grup o kadar bir yakınlaşmıştı ki neredeyse yüz yüze geldiler. O esnada karşılıklı itişmeler, birbirlerine vurmalar ve şişe savurmalar başladı. Rum polisi iyi organize olamadı. Grupların birbirlerine bu kadar yakınlaşmasına izin vermeyeceklerdi. Bu olayın kontrolden çıkabileceğini bilmeleri gerekiyordu.”

“Olaylar durunca eşyaları arabaya götürmek istedik”

Etkinliği düzenleyen Eşitlik, Destek ve Irkçılık Karşıtı Hareketi (KISA) Başkanı’nın konuşma yaptığı esnada, ırkçı gruptan birkaç kişinin kabloları keserek konuşmaya engel olmaya çalıştığına dikkat çeken Akdoğu, “Festivale katılanlar da bunların arkasından koşmaya başladı ve o an herkes birbirine girdi” dedi. Olayların bir an yatışmasını fırsat bilerek, müzik aletlerini sahneden alarak arabaya götürmek için yürüdüklerini anlatan Sertunç Akdoğu, “Arkada festival alanına giren paralel bir yol vardı. Oradan geçerken karşımızdan bir grubun geldiğini gördük” dedi. Gelen 15 kişilik grubun yüzlerinin maskelerle kapalı olduğunu ve festival alanına doğru koştuğuna dikkat çeken Akdoğu, o an yaşadığı dehşet dolu anları şöyle anlattı:

“Yere düştüm. Bir kişi beni üç kez bıçakladı”

“Bu gelen grup belli ki festival alanındaki gruptan ayrıydı. Arkadaşlarına destek için geliyorlardı. Kapüşonlu ve yüzleri maskeliydi. Hepsi de siyah giyiyordu ve ellerinde sopalar vardı. Bir anda kendimizi onların arasında bulduk. 2-3 tanesi arkamıza geçti. Bir tanesinin hamle yaptığını gördüm ve arkamı döndüm. Bu kez diğer taraftan biri festivale katılanlardan olup olmadığımızı sordu. Bu kez bir tanesi yüzüme sert bir cisimle vurdu. Bilincimi kaybeder gibi olup yere düştüm. Yanımda bir arkadaşım daha vardı. İkimize birden vurmaya başladılar. Sırtımda gitarım vardı ve yere kapaklanarak kendimi korumaya çalıştım. Vücudumun çeşitli yerlerine vurmaya başlamışlardı. Bir kişi bıçak veya delici bir aletle üç kez beni bıçakladı. Daha sonra can havliyle koşmaya başladık. Festival alanına geri geldiğimizde sivil polis olduğunu sandığım bir kişi beni hastaneye götürdü.”

Tişörtünde 3 delik, yarada ise 2

Bıçaklanma sonrası giydiği tişörtte 3 yırtık oluştuğunu anlatan Sertunç Akdoğu, “Ancak doktorlar iki yara izi gördü” dedi.

Akdoğu, bıçağın iki kez aynı yere girmiş olabileceğini söyleyerek, darbelerden bir tanesinin ciğerine isabet ettiğini söyledi.

“Ne olursa olsun…”

Sertunç Akdoğu, yaşadığı korku dolu anlara rağmen barış mesajları vermekten de kaçınmadı. Akdoğu, “Ne olursa olsun biz bildiğimiz yolda, barış yolunda yürüyeceğiz” dedi.

Radikal grupların bilinçsiz davranışları sonucu insanların incindiğine dikkat çeken Akdoğu, böyle olması durumunda da toplumlararası düşmanlık tohumlarının ekileceğine dikkat çekerek, “Aradaki iletişimi artırarak birbirimizi keşfetmemiz lazım” diye konuştu. “Bizim savaşımız müzikledir. Sözlerimizin düştüğü yerde umutlar yeşerecek” diyen Akdoğu, barış şarkıları söylemeye devam edeceğini ifade etti.

Aral MORAL – Havadis

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
351AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin